Aquest qüestionari té com a objectiu conèixer les realitats de la població lesbiana, gai, bisexual, trans i intersexual (LGBTI, en endavant) per a poder dissenyar les accions en matèria de diversitat afectivo sexual i de gènere que es portaran a terme a Mataró en els propers anys. S’emmarca en el projecte Totes i tots som Mataró, impulsat pel Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) de l’Ajuntament de Mataró.

Es tracta d’un qüestionari adreçat al conjunt de la població, independentment de la seva orientació sexual o identitat de gènere.

En primer lloc, ens agradaria conèixer quines consideres que són les principals problemàtiques de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals a Mataró.

  • Pots contestar tant en català com en castellà
  • Et suggerim algunes preguntes per cada àmbit però la resposta és lliure i et pots esplaiar tan com vulguis. Si hi ha alguna pregunta que no vols contestar, pots deixar-la en blanc.
  • Si vols, pots il·lustrar la teva opinió amb experiències que hagis viscut.
  • Pots incloure propostes d’accions a portar a terme al llarg del qüestionari o al final del mateix.
  • El qüestionari és confidencial, en cap moment has de posar el teu nom o informació que consideris que et pugui identificar.

Qüestionari sobre la situació de les persones LGBTI

1. A l’espai públic

Et trobes algun problema quan vas pel carrer, quan estàs en una plaça o un parc, quan viatges en transports públics…? Has rebut insults o agressions per expressar la teva afectivitat o la teva identitat de gènere en públic?


2. A la feina

Has viscut alguna discriminació? Tens problemes per trobar feina? Pots comentar amb naturalitat aspectes de la teva sexualitat o identitat de gènere a l’entorn laboral?


3. A l’àmbit educatiu / formatiu

Quina és la teva experiència en l’àmbit educatiu? Com tracten el professorat i l’alumnat les persones LGBTI? Com es planteja el tema de la diversitat sexual i de gènere a les aules?


4. En les relacions interpersonals (família, amistats)

Quines creus que són les principals problemàtiques? Ha canviat alguna de les teves relacions degut a donar a conèixer la teva orientació sexual o identitat de gènere?


5. Als llocs d’oci

Has tingut algun problema en activitats culturals, discoteques, bars, festes majors, carnestoltes, etc.? Quines experiències has tingut en l’àmbit esportiu? Creus que falta algun tipus d’espai de trobada?


6. Als centres sanitaris

Has tingut algun problema al teu Centre d’Atenció Primària (CAP), a Urgències, a una sala d’espera, a una farmàcia… degut a la teva orientació sexual o identitat de gènere?


7. A serveis o espais de l’Administració pública

En alguna ocasió t’has sentit discriminat/da a centre cívics, oficines d’atenció a la ciutadania, serveis socials…? Has rebut un tracte adequat per part del personal de l’Administració (personal d’atenció públic, policia local, treballadors/es socials…)?


8. Altres àmbits

Si creus que hi ha alguna problemàtica o proposta que no es pot incloure en els punts anteriors (espais de culte religiós, mitjans de comunicació, justícia, etc.), pots fer-ho a continuació:


9. Propostes

Com es podrien resoldre aquestes problemàtiques? Quines mesures s’haurien de prendre el teu municipi per tal de millorar la situació de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals?Per tal de conèixer el perfil de les persones que heu contestat, hi ha un darrer bloc de preguntes:


LesbianaGaiHome bisexualDona bisexualHome transsexualDona transsexualHome heterosexualDona heterosexualAltres (omple a continuació)Menys de 18 anysDe 18 a 25 anysDe 26 a 35 anysDe 36 a 45 anysMés de 45 anys

Hi he nascutHi viscHi estudioHi treballoAltresPrimària incomplertaEstudis obligatoris o fins als 16 anys (EGB, ESO, FP1, PGS…)Estudis secundaris postobligatoris a partir dels 16 anys (FP2, batxillerat, CFGM, BUP i COU)Estudis superiors (CFGS, Diplomatura, Llicenciatura, Doctorat)


Si vols tenir més informació sobre el procés pots seguir l’espai Què estem fent? de sommataro.cat o contactar-nos. Moltes gràcies per la teva col·laboració!